De laatste tijd zijn er steeds meer geavanceerde oplichtingstechnieken bijgekomen, waardoor steeds meer mensen het slachtoffer worden van frauduleuze praktijken. Gezien het unieke karakter van cryptovaluta is het verlies van activa door bedrog vaak moeilijk te traceren. Daarom moeten gebruikers te allen tijde waakzaam blijven om hun bezittingen te beschermen. In het volgende artikel leggen we uit hoe gebruikers kunnen vaststellen of hun e-mails of berichten afkomstig zijn van ons officiële platform. Ook leggen we uit welke frauduleuze tactieken er momenteel veel worden gebruikt.
Preventietips
-
Controleer het e-mailadres van de afzender
Controleer of het e-mailadres van de afzender overeenkomt met bekende, legitieme e-mailadressen van Bybit (powered by SATOS) door te kijken of er inconsistenties of verdachte elementen in het e-mailadres zitten.
U kunt eenvoudig controleren of het afzenderadres afkomstig is van Bybit (powered by SATOS) door onze Authenticiteitscontrole om de authenticiteit van het adres van de afzender te verifiëren. Deze functie is eenvoudig te bereiken op de website door naar het hoofdmenu van Bybit (powered by SATOS) te gaan of door naar het einde van de webpagina te scrollen.
In de app kun je de pagina openen door op het live chat-icoon te klikken en naar rechts te scrollen om de authenticiteitscontrole-icoon te vinden.
Belangrijk:
Houd er rekening mee dat de verzendmethode, Het adres in e-mails makkelijk kan worden vervalst. Daarom, zelfs als de Authenticiteitscontrole aangeeft dat het verificatie resultaat officieel is, betekent dit niet per se dat de e-mail die u hebt ontvangen, ook daadwerkelijk is verzonden vanuit de officiële mailbox van Bybit (powered by SATOS). Wees dus voorzichtig en wees verstandig!
Als u denkt te maken hebben gehad met een oplichtings- of phishingaanval door iemand die zich voordoet als vertegenwoordiger van Bybit (powered by SATOS) op een website, e-mail, sociale media of berichten-app, meld dit dan rechtstreeks op de website. Het beveiligingsteam zal deze regelmatig bekijken en behandelen.
-
Blijf waakzaam met betrekking tot de inhoud van e-mails
A. Bybit (powered by SATOS) zal u nooit vragen om activa over te maken naar een onbekend stortingsadres of om de seed phrase van uw wallet. Zoals hierboven vermeld, kan het e-mailadres van de afzender eenvoudig worden vervalst met behulp van spoofingtechnieken, zelfs als het verificatieresultaat officieel is. Hieronder ziet u een typisch voorbeeld van hoe oplichters e-mailadressen van afzenders verbergen en vervalsen om activa te verkrijgen van Bybit-gebruikers (powered by SATOS).
B. Wanneer u een e-mail ontvangt waarin u wordt gevraagd om uw persoonlijke gegevens, wachtwoord of activa, dient u altijd een kritische houding aan te nemen en contact op te nemen met de officiële klantenservice van Bybit (powered by SATOS) door het .eml-bestand van de e-mail te verstrekken. Om het op te halen, klikt u op de Ellips (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van uw e-mail en selecteer vervolgens Bericht downloaden om het .eml-bestand door te geven aan onze klantenservice.
C. Klik nooit op verdachte links.
3. Controleer de anti-phishingcode
A. Controleer of de anti-phishingcode in de e-mail aanwezig is en overeenkomt met uw unieke code.
B. Het ontbreken of niet overeenkomen van de anti-phishingcode is een indicatie van een verdachte e-mail.
Belangrijk:
Wij raden u ten zeerste aan de functie Anti-Phishing Code in te schakelen. Als u uw anti-phishingcode nog niet hebt ingesteld, ga dan naar uw Account en beveiliging pagina voor de instelling Anti-Phishing Code. Voor meer informatie kunt u terecht op Hoe u de beveiliging van uw account kunt verbeteren.
Soorten cryptocurrency-fraude
Scenario 1: Fake Bybit (powered by SATOS) Website of oplichtingsapp met Fake Bybit (powered by SATOS) Ondersteuning
Scenario 2: Imitatie van Bybit (powered by SATOS) Officieel personeel neemt contact op met gebruikers
-
Personen die geen officieel personeel van Bybit (powered by SATOS) zijn, maar die als klantenservice fungeren en contact opnemen met gebruikers via sociale media zoals Telegram, WhatsApp, X (voorheen Twitter) of meer.
-
Bybit (powered by SATOS) zal nooit om persoonlijke gegevens of geldtransfers vragen. Deel nooit persoonlijke gegevens, zoals wachtwoorden, bankrekeningnummers of portemonnee-informatie, met ongeverifieerde bronnen.
-
Vertrouw altijd op de officiële communicatiekanalen van Bybit (powered by SATOS), zoals:
-
Officiële website: https://www.bybit.nl/
-
Telegramgroep: https://t.me/satos_officieel
-
Telegram-aankondigingen: https://t.me/satos_announcements
-
VIP Telegram-aankondigingen: https://t.me/+5t243jse_5A5ODA9
-
Scenario 3: Nep Airdrop of beloningen
-
De gangbare tactiek is om gebruikers over te halen een bepaald bedrag over te maken naar een onbekend stortingsadres om zo een airdrop of beloning te claimen.
-
Wees altijd voorzichtig met aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn en controleer verdachte berichten of aanbiedingen door contact op te nemen met de officiële ondersteuning van Bybit (powered by SATOS).
Scenario 4: Web3 Scam
-
By accessing a phishing dApp webpage, users inadvertently connect their wallets and trigger wallet authorization. Subsequently, they unknowingly grant authorization to a malicious contract. For instance, the malicious contract might include terms authorizing the transfer of all assets to the hacker. Users who fail to notice or are unfamiliar with these contract mechanisms may inadvertently grant authorization to the hacker.
-
Example: User A received an email from a scammer, pretending to offer a legitimate service, investment or reward on his Web3 Wallet. The scammer gained the user's trust with convincing details on his email which led User A to follow the steps indicated and ultimately authorized access to their Web3 wallet to the scammer.
-
- Zonder een volledig begrip van de technologie of Als gebruikers niet goed op de inhoud van de autorisatie letten, lopen ze het risico dat hun tegoeden worden weggesluisd. Hier is een handleiding voor het intrekken van autorisaties die zijn verleend aan onbekende derden en wallet-adressen:
Stap 1: Verbind uw Web3-portemonnee met de Revoke cash website en verleen de benodigde machtigingen van de Web3 wallet-extensie aan Revoke.cash.
Stap 2: Zodra u de autorisatie hebt voltooid, selecteert u in de rechterbovenhoek het netwerk van de dApp die u wilt intrekken.
Stap 3: Selecteer in het gedeelte 'wallet-adres' het netwerk van het wallet-adres dat u wilt intrekken. Op het dashboard verschijnt een lijst met de meest recente goedkeuringen voor tokens.
Stap 4: Klik op de Herroepen knop in de Acties kolom. Zodra u deze stappen hebt voltooid, wordt de goedkeuring van het token onmiddellijk geannuleerd.
-
Houd er rekening mee dat Bybit (powered by SATOS) gebruikers nooit zal aanmoedigen om geld over te maken naar een opgegeven wallet-adres om beloningen van een evenement te ontgrendelen. Raadpleeg ons Officieel aankondigingscentrum om de regels, vereisten en algemene voorwaarden van onze evenementen te raadplegen. Bovendien zal de distributie van beloningen via onze Beloningen Hub en gebruikers moeten hun beloningen daar mogelijk handmatig claimen.
Scenario 5: Zich voordoen als Bybit (powered by SATOS) Social Media Account
-
Let altijd op verificatiebadges, controleer uw profielgegevens en vergelijk deze met de officiële website.
-
Bybit (powered by SATOS) gebruikt geen WhatsApp-kanalen om te communiceren. Elke WhatsApp-groep of -bericht dat beweert afkomstig te zijn van Bybit (powered by SATOS) is frauduleus.
Fake Account |
Official Account |
|
|
Scenario 6: Vraag gebruikers om geld over te maken naar het nep-Bybit (powered by SATOS) Wallet-adres
-
Bij deze oplichting misleiden oplichters gebruikers door te beweren dat Bybit (powered by SATOS) momenteel samenwerkt met ontwikkelaars van bepaalde tokenprojecten om de prestaties van de blockchain te testen.
-
Vervolgens geven de oplichters gedetailleerde instructies over hoe gebruikers geld kunnen storten op hun Bybit-account (powered by SATOS). Ze lijken hiermee de argwaan van gebruikers te willen betomen.
-
Vervolgens verstrekken ze een opname adres met de naam Bybit (powered by SATOS), wat zich voordoet als een officieel adres. Gebruikers krijgen de opdracht om geld over te maken naar dit adres, onder het mom van hulp bij het testen. Er wordt een beloning van X% van het opgenomen bedrag beloofd.
-
In eerste instantie bieden de oplichters beloningen aan gebruikers aan om ze verder te lokken. Maar naarmate het bedrag waarop de fraude betrekking heeft, groeit, verdwijnen de oplichters met de tegoeden van de gebruikers. Hierdoor kunnen zij hun geld niet meer terugkrijgen.
Belangrijk:
Zoals we altijd hebben benadrukt, zal Bybit (powered by SATOS) u nooit vragen om geld op te nemen naar onbekende wallet-adressen. Het is belangrijk om altijd op uw hoede te zijn voor aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn en om alles dubbel te controleren voordat u ergens geld naartoe stuurt.
Scenario 7: P2P Crypto-oplichting
Tot de meest voorkomende P2P-cryptofraude behoren fraude met valse ontvangstbewijzen, ESCROW-transactiefraude, Man-in-the-Middle (MitM)-fraude en meer. Voor meer informatie verwijzen wij u naar Hoe u crypto-P2P-fraude kunt vermijden.
Concluderend is het essentieel om waakzaam en voorzichtig te blijven bij het omgaan met e-mails en online communicatie. Zo voorkomt u dat u slachtoffer wordt van spoofing- en phishingfraude. Door op de hoogte te blijven van veelvoorkomende tactieken van oplichters en zorgvuldig de authenticiteit van communicatie te verifiëren, kunt u uw bezittingen en persoonlijke gegevens in de cryptowereld beter beschermen. Voor meer informatie over hoe u de beveiliging van uw account kunt verbeteren, verwijzen wij u naar hier.
Lees meer
Top 19 Crypto-oplichting in 2024: Hoe je ze kunt vermijden
Herstel van cryptofraude: Kunt u geld terugkrijgen na een oplichting?
Hoe u geautoriseerde pushbetalingsfraude (APP) kunt voorkomen
7 cryptofraudes die tot nu toe daadwerkelijk hebben plaatsgevonden
Hoe u P2P-cryptofraude en -oplichting kunt voorkomen