Onderwerpen
    Regels Voor Spothandel  
    bybit2024-08-09 16:30:44

    Om traders te beschermen tegen marktmanipulatie implementeert Bybit (powered by SATOS) de volgende limieten voor spot-orders.

     

     

     

     

     

     

    Prijslimiet

    Voor marktorder: Als de geschatte uitvoeringsprijs meer dan een bepaald percentage afwijkt van de laatst verhandelde prijs, dan zal de marktorder slechts gedeeltelijk worden uitgevoerd. Elk deel van de order dat de limiet overschrijdt, wordt geannuleerd. Een marktorder wordt enkel binnen 800 transacties uitgevoerd.

     

    Stel dat de marktorderlimiet voor MNT/USDT bijvoorbeeld 5% bedraagt. Wanneer de laatst verhandelde prijs 2 USDT is, plaatst een trader een marktorder om voor 100.000 USDT te kopen. Elk deel van de order dat voor meer dan 2,1 USDT zou worden uitgevoerd, wordt geannuleerd. Als we ervan uitgaan dat slechts een orderwaarde van 80.000 USDT kan worden uitgevoerd tegen een prijs van 2,1 USDT of lager, wordt de resterende orderwaarde van 20.000 USDT geannuleerd omdat de afwijking de drempel van 5% overschrijdt.

     

     

    Voor limietorder: Als de orderprijs van een koop- of verkooporder een bepaald percentage afwijkt van de laatst verhandelde prijs, zal de order niet worden uitgevoerd. Als de limiet bijvoorbeeld 10% is, mag de prijs van je kooporder niet hoger zijn dan 110% van de laatst verhandelde prijs, en de prijs van je verkooporder niet lager dan 90% van de laatst verhandelde prijs.

     

     

    Gedurende de eerste vijf (5) minuten van een nieuwe listing van een Spot-paar:

    • Voor marktorders en voorwaardelijke orders: Beide ordertypen worden niet ondersteund binnen de eerste vijf (5) minuten na een nieuwe listing van een Spot-paar. Deze duur kan veranderen op basis van marktomstandigheden.

    • Voor limietorders: Binnen de eerste vijf (5) minuten mag de prijs van je koop- en verkooporders niet hoger zijn dan 5.000% van de listing-prijs. Deze limiet kan veranderen op basis van marktomstandigheden.

     

     

     

     

    Orderlimiet

    Bybit (powered by SATOS) hanteert een minimale en maximale hoeveelheid en waarde voor elke order. De minimale orderwaarde voor BTC/USDT moet per order minstens 1 USDT zijn, terwijl de maximale orderwaarde niet hoger mag zijn dan 2.000.000 USDT per order.

     

     

     

     

    Orderquota

    Een orderquotum verwijst naar de maximale waarde aan munten die een gebruiker kan aanhouden na aankoop op de Spot-markt. Het beschikbare quotum voor de geselecteerde munt = max. totale orderwaarde - aantal aangehouden munten (Spotaccount) * laatst verhandelde prijs - huidige totale orderwaarde.

     

    Alleen voor de munten die zijn gelist in de Innovatiezone en Avonturenzone gelden orderquota vanwege het hogere investeringsrisico en de prijsvolatiliteit. Er is geen limiet voor munten buiten deze zones.

     

    Ter illustratie: het orderquotum voor FLOKI is 100.000 USDT en de marktprijs is 0,00017. Het maximale aantal dat gebruikers op de spotmarkt kunnen kopen is 571.428.571 FLOKI (100.000/0,00017). Zodra dit quotum is bereikt, zijn alleen verkooporders toegestaan. Waardestijgingen als gevolg van stortingen of prijswijzigingen na het bereiken van het quotum zijn onbeperkt toegestaan. Je kunt de orderquota bekijken in het venster voor spothandelsorders.

     

     

     

     

     

    Hoe je de spothandelslimiet kunt bekijken

    Ga naar de website om de prijslimiet en orderlimiet voor het specifieke spothandelspaar te bekijken.

     

    Was it helpful?
    yesYesyesNo