Risicoverklaringen
Blockchain-technologie en crypto-assets brengen aanzienlijke risico's met zich mee, waaronder het mogelijke verlies van alle waarde die is toegewezen aan crypto-assets. Dergelijke risico's komen voort uit de nieuwheid van deze technologie, de onzekerheid over de regelgeving, de mogelijkheid van hacking, de hoge volatiliteit en de asymmetrie van informatie die de cryptomarkt kenmerkt. Koop geen crypto-assets met geld dat je niet kunt missen. Verder raden we je sterk aan om financieel en juridisch advies in te winnen over het gebruik van crypto-assets en het gebruik van onze diensten.
Hoewel we details kunnen verstrekken met betrekking tot de emittent, mag of is niets in deze details bedoeld om enige vorm van advies te vormen of als advies te worden gebruikt. Als je twijfelt over je belegging of de emittent, dien je altijd je eigen due diligence en controles uit te voeren en/of professioneel en onafhankelijk advies in te winnen.
Wanneer je een asset koopt op ByStarter, begrijp je (“Jij” of een “Deelnemer”) dat je een overeenkomst aangaat om de aankoopprijs (de “Aankoopprijs”) te vergrendelen of vooraf te betalen aan de emittent van de asset (de “Emittent”) volgens de door de emittent voorgestelde overeenkomst (een “Uitgestelde uitgifte”) waarbij de aan jou voorgestelde asset (een “Token met uitgestelde uitgifte" of "DIT”) wordt uitgegeven op een latere datum (de “uitgiftedatum”).
Uitgestelde uitgiften brengen risico's met zich mee en je dient hiervan op de hoogte te zijn.
Wanneer je akkoord gaat met een uitgestelde uitgifte, bezit de emittent mogelijk niet het token met uitgestelde uitgifte vóór de uitgiftedatum en moet deze mogelijk de aankoopprijs investeren in de constructie van de DIT. De emittent kan de aankoopprijs al dan niet gebruiken voor een dergelijke poging. Ongeacht of dit het geval is, erken en begrijp je dat je mogelijk geen aanspraak kunt maken op opbrengsten, rentes of bijproducten die voortvloeien uit de emittent zijn gebruik van je aankoopprijs.
De emittent kan ook het risico lopen om niet te kunnen voldoen aan zijn verplichtingen om de DIT te leveren op de uitgiftedatum. Hoewel we ons best zullen doen om onze eigen due diligence van emittenten uit te voeren, garandeert niets op ons platform de levering door de emittent.
Tijdens de uitgestelde uitgifte kan de emittent de asset ook beschikbaar stellen op andere markten voorafgaand aan jouw uitgiftedatum zonder voorafgaande kennisgeving of goedkeuring van jou of ons. Gedurende deze periode kan de DIT in verschillende markten beschikbaar worden gesteld en de prijs ervan kan fluctueren. Je begrijpt dat je aanzienlijke waarde kunt verliezen op je DIT als de algemene marktomstandigheden niet gunstig zijn tijdens of na de uitgiftedatum.
Als je om welke reden dan ook (bijv. problemen met een smart contract) je aankoopprijs bij ons niet aan de heersende voorwaarden kunt behouden, verlies je mogelijk het recht om de gekochte DIT-tokens te ontvangen. De niet-geleverde DIT's zullen worden herverdeeld onder andere deelnemers volgens de door ons vastgestelde modaliteiten. Je begrijpt dat we niet verplicht zijn je te informeren als je aankoopprijs om welke reden dan ook niet voldoet aan je verplichtingen onder de uitgestelde uitgifte.
Een uitgestelde uitgifte of een DIT is geen eigen vermogen, noch een aandeel in de emittent of het onderliggende protocol van de DIT. Je dient te begrijpen dat er geen stem- of invloedsrechten voortvloeien uit een dergelijke aankoop. Je begrijpt ook dat externe partijen de emittent of het DIT-protocol kunnen beïnvloeden, wat kan leiden tot het beïnvloeden of aantasten van je rechten onder de uitgestelde uitgifte of de DIT.
Je betaling voor de aankoopprijs wordt niet gerestitueerd, ongeacht of de DIT's aan jou beschikbaar zijn gesteld. Daarom dien je alle risicofactoren volledig in overweging te nemen, met inbegrip van maar niet beperkt tot de volatiliteit van cryptocurrency-prijzen en markten in het algemeen, risico's van systeemstoringen, risico's van codefouten, bugs, hardwarestoringen, verlies van gegevens, diefstal, verloren gebruikersnamen, wachtwoorden of private keys, foutief uitgevoerde transacties en/of hacks die onder meer kunnen leiden tot het volledige verlies van de DIT's.